HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Filt med ärmar bäst-i-test

Skriven av Maria Johansson
Skriven av Maria Johansson
testvinnare
#1 Snug Rug i bekväm fleece
Bäst-i-test 2024

Filt med ärmar bäst-i-test

Skriven av Maria Johansson
Skriven av Maria Johansson
 

1. Snug Rug i bekväm fleece

Snug Rug i bekväm fleece
 • Stor filt med hål för dina armar
 • Lyxigare än en vanlig filt
 • Överdimensionerade ärmar för total frihet
 • Anti-droppbehandlat tyg
 • Inbyggd ficka för fjärrkontroll eller mobiltelefon
 • Finns i många färger
 • Tvättas i 30 grader
 

2. Snug rug eskimo hoodie

Snug rug eskimo hoodie
 • Superstor och varm hoodie i fleece
 • Extremt mysigt under kyliga kvällar
 • Filten är 97 cm lång
 • 100 cm bred över bröstet
 • Finns 3 färger
 • Tvättas i maskintvätt på 40°C
 

3. Snug Rug Deluxe

Snug Rug Deluxe
 • Varm och mjuk filt som inte glider ner
 • Finns i hela 9 olika färger
 • Praktisk ficka för fjärrkontroll eller bok
 • Går att maskintvätta i 40 grader
 • 100% fleece (polyester)
Innehåll [ visa ]

Filt med ärmar

Letar du efter en filt med ärmar har du kommit rätt. Genom att krypa in i en filt med ärmar tar du mysandet till nästa nivå samtidigt som du känner en gosig trygghet som är få förunnad. Inledningsvis kallas denna modell ofta för Snug Rug eller pläd med luva och armar, så det finns lite olika benämningar. Vidare är det ytterligare ett steg i evolutionen av den extremt populära One-Piece hoodien som för några år sedan tog marknaden med storm. Således har produkten utvecklats under flera år och har nu nått sin kulmen, kan man säga. Därför har populariteten ökat på sistone vilket är anledningen till att så många olika butiker numera säljer filtar med ärmar, eller s.k. snug rugs. Dessvärre är en negativ konsekvens av detta att flera företag – för att få ner produktionskostnaderna – har börjat tillverka dem i Asien vilket sedermera lett till försämrad kvalitet. Därför har vi utsett vilken filt med ärmar som är bäst så du slipper göra efterforskningarna själv. Dessutom har vi nedan skrivit en köpguide om allt du ska tänka på innan du gör ditt val.

Börja med att förkovra dig i guiden nedan för att sedan ta ett så bra beslut som möjligt.

Vad är en filt med ärmar?

Kort sagt är en filt med ärmar en kreativ idé som är sprungen ur filtens användning i soffan. Nämligen att göra tre hål: ett för huvudet och två för ärmarna. På så vis går det att påkläda sig en filt likt en poncho utan att den kasar ner och gör att du måste rätta till filten. Därtill slipper du irritationen varje gång filten hasar ner och gör dig kall så du måste rätta till den för femte gången i ordningen. Därmed löser en Snug Rug ett långvarigt lyxproblem på ett fiffigt och enkelt sätt.

Fördelar med filt med ärmar

Fördelarna är många med en Snug Rug. Till en början slås man över hur praktisk den är samt hur många användningsområden den kan nyttjas till. Därjämte är den extremt bekväm och hjälper dig stressa ner på kvällarna. Utöver nämnda fördelar har vi nedan listat de mest påtagliga.

 • Praktisk
  Slipp rätta till filten i tid och otid och fokusera på vad du vill göra istället. Därjämte är den praktisk då du enkelt kan ta med den på resan eller utflykten. Fortsättningsvis är många varianter försedda med en magficka där du kan förvara boken eller fjärrkontrollen.
 • Bekväm
  På grund av det mjuka tyget som pläden ofta är tillverkad i får du en sammetslen filt som känns enormt bekväm och bidrar till välbefinnande.
 • Motverkar stress
  Slå dig ner i soffhörnet och trä på dig din filt med ärmar och du kommer snart märka hur stressen sakteliga sköljs bort från din kropp. Därtill kan du passa på att massera muskler och leder med en massagepistol eller massagedyna för att motverka stressen ytterligare.
 • Användningsområde
  Många använder sin filt med ärmar framåt kvällningen när man vill känna sig så bekväm som möjligt. Men många vittnar också om att de jobbar i sin Snug Rug (förutsatt att de jobbar hemifrån, såklart). Sålunda har den många användningsområden och kan nyttjas i allt från långa bilfärder till flygresor.
 • Håller värmen
  Ytterligare en positiv konsekvens är att du blir behagligt varm av en Snug Rug. Speciellt på vintern. Sålunda slipper du sitta och skaka för att byggnaden inte satt på värmen ännu.
 • Lättskött
  Tack vare att en filt med ärmar kan maskintvättas i 40 grader är det löjligt enkelt att sköta om den.

Nackdelar med filt med ärmar

Trots att fördelarna vida överstiger nackdelarna finns det ändå några mindre roliga saker du måste veta om.

 • Ludd
  När du använder en filt med ärmar för första gången finns det en överhängande risk av att den börjar ludda. Däremot är det lätt att fixa genom att helt enkelt köra den i tvättmaskinen innan första användningen. Fastän detta inte är en nackdel per se är det likväl en faktor som är viktig att nämna så du inte får en chock när du börjar använda den direkt.

Köp hellre en Snug Rug än en billig modell

Som beskrivningen i inledningen antyder är det många företag som börjat serietillverka Snug Rugs för att på så sätt sälja dem billigare till större marginal. Följaktligen finns det många sämre beskaffade kopior som är tillverkade i värdelösa material. Dessutom kliar de från den usla textilen. Därför är det tusenfalt bättre att köpa en äkta, kvalitativ och ordentlig filt med ärmar istället för en budgetmodell från Kina eller Taiwan. Samtidigt får du såklart betala mer men när det kommer till bekvämlighetsplagg är det definitivt värt det – varenda dag i veckan.

Filt med ärmar som julklapp och present

Vi alla kommer ihåg när vi som barn klämde och kände på julklapparna under granen, och den efterföljande besvikelsen som infann sig för varje mjukt paket som hittades. Till skillnad från när man var barn är det nu roligare att få mjuka paket, varför en filt med ärmar är en perfekt julklapp eller present till närstående. För det första är den billig – endast 349 kronor för originalet! För det andra är det en innovativ produkt som är roligare att ge bort än en vanlig jumper, cardigan eller t-tröja. För det tredje skänker den ro och välbefinnande – två konsekvenser som är guld värda. Summa summarum är en Snug Rug den ultimata julklappen eller födelsedagspresenten.

filt med ärmar snug rug filt med ärmar och huva


Skriven av Maria Johansson
Skriven av Maria Johansson

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.