HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Fotbad med massage bäst-i-test

Skriven av Maria Johansson
Skriven av Maria Johansson
testvinnare
#1 Rubicson Fotbad med massage
Bäst-i-test 2023

Fotbad med massage bäst-i-test

Skriven av Maria Johansson
Skriven av Maria Johansson
 

1. Rubicson Fotbad med massage

Rubicson Fotbad med massage
 • Bäst fotbad med massage 2023
 • Flera massagelägen
 • Justerbar temperatur (35-48 °C)
 • Timer från 10 till 60 minuter
 • Försedd med 4 hjul och därmed lättflyttat
 • Extremt bra kundomdömen
 

2. Beurer FB 35

Beurer FB 35
 • Avslappnande aromaterapi
 • Med magnetiskt fält och pedikyr-applikation
 • Fotmassage
 • Aromafilter
 • 3 olika pedikyrtillbehör
 • Bra recensioner
 

3. Beurer Fotbad FB20

Beurer Fotbad FB20
 • Massage & bubblor
 • 3 pedikyrtillbehör
 • Infraröd värme
 • Gummifötter för stadig placering
 • Avtagbart stänkskydd
Innehåll [ visa ]

Fotbad med massage

Att sänka fötterna i ett fotbad med massage är svårslaget. Det är en den ultimata känsloblandningen mellan avkoppling och njutning. Speciellt under kalla vinterdagar när du kommit hem från en tuff dag på jobbet. Däremot finns det helt ärligt många dåliga modeller på marknaden som vi helst vill att du undviker. Därför kommer vi i denna artikel lista de bästa fotbaden med massage 2023.

Därutöver kan du även läsa en komplett köpguide över allt du bör tänka på innan ditt köp.

fotbad med massage

Fotbad med massage – Köpguide – Detta ska du tänka på innan köp

Innan du köper ett fotbad med massage finns det några faktorer du ska vara medveten om. I första hand är det viktigt att du funderar på vad fotbadet ska användas för. Har du problem med spända muskler i fötterna? Då måste du tänka på vissa speciella massagefunktioner. Men, för att göra det lättare för dig har vi knåpat ihop en köpguide nedan:

 • Bubbelmassage
 • Värmemassage
 • Vibrationsmassage
 • Reflexzonmassage
 • Fotreflexmassage
 • Magnetterapi
 • Massageintensitet
 • Massagemunstycken
 • Funktionsknappar
 • Materialval
 • Infraröda ljuspunkter
 • Löstagbara massagerullar
 • Uppvärmningsnivåer
 • Overheat Protection
 • Stänkskydd
 • Fotfil

Bubbelmassage

Den första faktorn du ska tänka på är huruvida fotbadet har bubbelmassage. Detta är förstås en fördel eftersom att fotbad med bubbelmassage känns som ett litet spa för fötterna. Dessutom är det skönt för musklerna och cirkulationen i fötterna.

Värmemassage

Värmemassage är en annan typ av massage som är otroligt skön. Speciellt för hälarna. Därför är det en faktor som du definitivt ska tänka på när du köper fotbad med massage. Det finns fotbad där värmen regleras automatiskt för maximal komfort.

Vibrationsmassage

Vibrationsmassage för fötterna är en av de mest populära massagefunktionerna för fotbad. Detta för att det känns mycket skönt samtidigt som det går väldigt snabbt för en att känna sig ordentligt avslappnad. Vibrationsmassage fungerar som så att fotbadet får fötterna att vibrera och därigenom tillfredsställs blodcirkulationen.

Reflexzonmassage

Reflexzonmassage för fötterna är en relativt ny teknik som har blivit alltmer populär de senaste åren. Det har visat sig att få en snabbare effekt än t.ex. vibrationsmassage. Reflexzonmassage fungerar som så att fotbadet masserar fötterna med låga frekvenser för att få igång cirkulationen.

Fotreflexmassage

Vidare är fotreflexmassage en populär typ av massage. Detta är speciellt effektivt för personer som har stora belastningar på fötterna under dagen, t.ex. om du tränar, joggar eller går mycket under dagen. Fotreflexmassage är en teknik som masserar olika punkter på fötterna för att få igång cirkulationen på ett innovativt sätt.

Magnetterapi

På senare tid har fotbad med massage utrustats med så kallad magnetterapi. Magnetterapi är förstås inte bara för fotbad utan även för andra apparater för massage. Det innebär i korthet att fötterna får utsättas för en behaglig magnetisk massage. Detta har visat sig ha positiva effekter för fötternas cirkulation. Dock är effekten av detta inte vetenskapligt bevisat ännu.

Massageintensiteten

En otroligt viktig faktor när du ska köpa fotbad med massage är att det går att reglera massageintensiteten. Detta för fötternas skull. Det ska förstås kännas skönt och inte för irriterande när du har fotbadet på. Dessutom finns det olika fördelar med låg och hög intensitet för fotbaden.

En fördel med låg intensitet är att den inte tar så hårt på fötterna, vilket är både skonsamt och njutningsfullt. Medan fördelen med hög intensitet är att den kan tränga igenom fötternas muskler på ett djupare plan. Trots att det känns lite mer så är det en skön typ av smärta.

Därmed måste du – enligt oss – säkerställa att du väljer en modell med ett reglage för massageintensiteten.

Massagemunstycken

En annan faktor för fotbad med massage är att det följer med olika massagemunstycken. Genom att du kan välja massagemunstycken får du möjlighet att anpassa fotbadets massage på en helt annat nivå. Således är det en enorm fördel om det ingår flera massagemunstycken. Annars brukar man behöva köpa detta separat.

Funktionsknappar

En viktig faktor för fotbad med massage är förstås fuktionsknapparna. Detta för att fotbadet ska vara enkelt och intuitivt att använda. Det bör gå snabbt och enkelt att reglera fotbadets olika funktioner, för maximal komfort och avkoppling. Knapparna ska vara lättåtkomliga och tydliga.

Materialval

Ett fotbad med massage är förstås inte bara fuktionsknappar och olika massagefunktioner. Ett fotbad är i grund och botten ett badkar för fötterna. Därför är det förstås viktigt att fotbadet du köper är tillverkat av hållbart material som tål mycket slitage och tuff användning.

Dessutom är det förstås bra om fotbadet är enkel att hantera och rengöra efter användning för maximal hygien.

Infraröda ljuspunkter

Det finns somliga fotbad med massage som är försedda med så kallade infraröda ljuspunkter, vilket innebär att foten värms upp på djupet och inte bara på ytan. Har du aldrig testat detta kommer du bli positivt förvånad över känslan.

Genom att värma upp fötterna så kommer den efterföljande massagen vara betydligt effektivare. Därför är infraröda ljuspunkter en exceptionell och innovativ teknologi som endast de bästa fotbaden är utrustade med.

Löstagbara massagerullar

Är du trött på massagen och vill ha ett vanligt fotbad ska du kontrollera att fotbadet har löstagbara massagerullar. Detta innebär helt enkelt att du kan avlägsna alla massagefunktioner och njuta av ett traditionellt fotbad. Har du t.ex. använt det för mycket så är detta ett perfekt sätt att få lite variation.

Uppvärmningsnivåer

Ett fotbad för massage ska helst ha flera olika uppvärmningsnivåer för optimal användning. Detta för att du ska kunna anpassa fotbadets temperatur efter dina behov och önskemål. Dessutom försvagas fotens muskler vid för höga temperaturer, vilket gör massagen mindre effektiv. Således är det förstås fördelaktigt om fotbadet har flera uppvärmningsinställningar för optimal användning.

Overheat Protection

En viktig faktor för fotbad med massage är förstås att den har ett överhettningsskydd för maximal säkerhet. Detta för att förhindra olyckor och skador. Du bör säkerställa att fotbadet har denna funktion för säkrast användning.

Stänkskydd

Ett fotbad för massage är förstås inte komplett utan stänkskydd. Detta för att förhindra att vattnet sprutar upp och stänker runt om i rummet. Dessutom kan detta förhindra att fotbadet kortsluter och går sönder. Således är det förstås fördelaktigt om fotbadet har stänkskydd för maximal användarvänlighet.

Inkl. fotfil

En fördel med fotbad med massage är att de ofta inkluderar en fotfil för vård av fötterna. Detta är en liten men ändock viktig fördel då det gör fotbadet mer komplett och användbart för fler olika behov. Du får dessutom möjlighet att ta hand om fötterna på ett djupare plan för bästa resultat.

Trots att detta inte är den viktigaste faktorn vill vi ändå nämna den då flera olika varumärken har börja skicka med en fotfil på senare tid.

fotbad med massage test

Fördelar med fotbad med massage

Innan du köper ett fotbad med massage är det viktig för oss att du får veta alla fördelar och nackdelar med en sådan investering. Detta för att undvika eventuella besvikelser efter köpet. Därför kommer vi härnäst att lista fördelarna och därefter nackdelarna. Glöm för guds skull inte att även läsa nackdelarna så du vet vad du bör förvänta dig!

 • Avkopplande massagetyper: Den huvudsakliga fördelen med fotbad med massage är givetvis de olika massagetyperna du kan välja mellan. Genom att välja en modell med så många olika variationer som möjligt säkerställer du att du alltid kan välja ett massageprogram som passar dig.
 • Härligt varmt under kalla vinterdagar: Ytterligare en fördel med fotmassage är förstås att det får fötterna att kännas varmare, vilket är skönt speciellt på kalla vinterdagar.
 • Förbättra fotens cirkulation: Massage har fått bevisat effekt för att öka fotens cirkulation för bättre hälsa. Detta är förstås en mycket viktig fördel med fotmassage, som faktiskt inte får underskattas.
 • Flexibilitet: Ett fotbad för massage är förstås också mycket flexibelt och användbart för flera olika behov. Du kan t.ex. använda det för att slappna av efter en lång dag på jobbet, för fotvård eller för vanlig massage för bättre hälsa.
 • Slappna av på bekväma sätt: En fördel med fotmassage är förstås också att du får möjlighet att slappna av på ett bekvämt sätt i förhållande till andra massageformer. Du behöver t.ex. inte sitta i en massagestol eller ha en massagedyna bakom ryggen för att få full effekt av massage, allt du behöver göra är att sakta sänka ner fötterna i det härliga badet.

Nackdelar med fotbad med massage

Nu när du känner till fördelarna med fotmassage är det dags för oss att gå in på nackdelarna med en sådan investering. Detta för att du ska känna till allt före ditt köp för bäst möjliga upplevelse.

 • Kräver lite förberedelse: Även om fotbad med massage inte kräver så mycket förberedelse som t.ex. traditionell massage gör det ändå att du behöver förbereda dig lite för bäst effekt. Detta för att få fötterna att kännas avslappnade och förberedda för massage. Vi rekommenderar t.ex. att du tar ett vanligt fotbad utan massage innan du börjar att aktivera de olika massageprogrammen. På så vis får du bästa resultat.
 • En del modeller är hiskeligt dyra: Slutligen är det förstås en nackdel att fotbad med massage inte är helt billiga. De finns förstås en del modeller på marknaden som är dyrare än andra, så se till att jämföra innan ditt köp för bäst möjliga pris.

bäst i test fotbad med massage

Slutsats

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att fotbad med massage är en skönt avkopplande upplevelse för fötterna, speciellt efter en lång dag på jobbet. Däremot finns det nackdelar som du bör tänka på före ditt köp för bäst upplevelse. Dessa nackdelar är förstås att du behöver förbereda dig lite för bästa effekt och att en del modeller är dyrare än andra. Men för det mesta är fotbad med massage väl värt pengarna!

Glöm inte att läsa vår köpguide så du är införstående med allt du behöver tänka på innan köpet!


Skriven av Maria Johansson
Skriven av Maria Johansson

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.