KÖP SMART. KÖP TESTVINNARE. 

Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.

Menu

Vetekudde bäst-i-test

 

Migränkudde

 • Migränkudde som lindrar huvudvärk
 • Placeras på pannan
 • Hjälper kroppen slappna av
 • Minskar stress
 

Nack- och axelkudde

 • Vetekudde för nacke och axlar
 • Godkänd av Apotekets kvalitetskontroll
 • Hjälper dig stressa mindre
 • Värm upp i ugn eller mikro
 • 100% bomullstwill
 

Mirakelpåsen gammelrosa

 • Medicinteknisk produkt
 • Går att använda för värme och kyla
 • Godkänd av Apotekets kvalitetskontroll
 • Tillverkad i Sverige med svenskt vete
Innehåll [ visa ]

Vetekudde

En vetekudde är ett magiskt hjälpmedel mot stress, oro, ledvärk och muskelvärd. Därtill är det en förträfflig källa till avkoppling under vinterhalvåret, då värmen bidrar med en särskild mysfaktor; och under sommaren, då den kan kylas ner för att på så vis minska kroppstemperaturen. Vidare har vetekudde mängder av användningsområden som t.ex. nacke, rygg, axlar, mage samt återhämtning efter träning. Därför har vi testat de bästa vetekuddarna på marknaden för att utse testvinnare. Således blir ditt val enklare och  smidigare då du kan ty dig till vår topplista istället för att läsa recensioner om varje enskild produkt. Dessutom har vi skrivit en guide om allt du ska tänka på innan du gör ditt val. Börja därför med att läsa på nedan för att sedan jämföra de bästa modellerna i bäst-i-test listan.

Så väljer du en vetekudde

När du ska köpa en vetekudde finns det några saker du ska vara medveten om. Exempelvis ska du välja tyget med stor omsorg då det snabbt blir smutsigt efter några användningar, och därför måste tvättas i tvättmaskin. Därmed måste tyget klara av maskintvätt samtidigt som kvaliteten inte får försämras. Förutom detta exempel har vi nedan listat allt du ska tänka på innan du genomför din beställning.

 1. Med elektricitet
  Det första du ska fundera över innan du köper en vetekudde är om den ska kunna värmas upp elektriskt eller med enbart varmt vatten. Trots att en modell utan el är billigast och vanligast förekommande, är det den elektriska varianten som är mer effektiv. Anledningen är att värmen bibehålls vilket gör att du slipper fylla på kudden med varmvatten med jämna mellanrum. Därtill bestämmer  du själv vilken temperatur du vill att kudden ska ha.
 2. Utan elektricitet
  Vill du ha en så naturlig, hållbar och enkelt upplevelse som möjligt ska du köpa en vetekudde utan elektricitet. Orsaken är att du enkelt fyller kudden med vatten, värmer den i mikron, och därefter använder den på önskat område. Dock kan du inte reglera temperaturen själv, men behoven är olika för alla, och du kanske inte är i behov av en avancerad variant. Därför ska du noggrant tänka igenom dina individuella behov och göra ditt val därefter.
 3. Textil
  En vetekudde används i regel ofta, och då är materialet en extremt viktig faktor. Oavsett om du väljer en modell tillverkad i bomull eller linne, måste du se till att materialet inte luktar illa och att det är lätt att maskintvätta. Därför rekommenderar vi att köpa en modell med avtagbart kuddvar som går att tvätta. Kort sagt blir vetekuddens livslängd längre om du väljer en kvalitativ modell med utmärkt material.

Fördelar med vetekudde

Visste du att en vetekudde kan hjälpa stela axlar, förbättra din hållning samt öka ditt immunförsvar? Många är omedvetna om de positiva effekterna som använda får efter endast några få tillfällen. Därför har vi nedan skrivit samtliga fördelar som du får på köpet.

 • Vete leder värme
  Orsaken till varför just vete används i kuddar är för att sädesslaget innehåller vatten. Följaktligen går det att värma upp vete till en hög grad vilket innebär att det går att tillverka billiga vetekuddar till en stor massa. På grund av värmen mjukas muskler och leder upp vilket är perfekt för dig som vill använda t.ex. en massagekudde eller massagepistol efteråt. Därmed får du en perfekt återhämtning efter träning eller en veckas idogt slit på arbetet.
 • Förbättrar hållningen
  Som en konsekvens av den stillasittande tid vi lever i, har hållningen blivit allt sämre. För det första ser det bedrövligt ut att gå runt som ett kommatecken. För det andra bidrar det till långsiktiga ryggsmärtor vilket kan leda till allvarliga kroppsliga problem. Därför är det av yttersta vikt att se till att hållningen hålls någorlunda upprätt. Genom att använda en vetekudde förbättrar du hållningen markant.
 • Lindrar stela axlar
  När du sitter på kontoret framför datorn tenderar axlarna att spänna sig och dra sig upp i ett nästintill statiskt läge. Vid fikapausen märker du smärtorna då det är första gånger på flera timmar som musklerna i axlarna fått vila. Tack vare vetekuddens tyngd på axlarna så tvingas de att hållas i sin normala position, vilket gör att du slipper stela axlar.
 • Kalla fötter
  Under vintern kommer man inte sällan hem med iskalla fötter efter en lång dags arbete. Oavsett om du jobbar i kontorsmiljö eller utomhus råkar man alltid trampa i en nedrans vattenpöl eller snöslask, vilket gör strumporna genomvåta. Tack vare den varma vetekudden värms dina fossingar upp lika bra som om du använder strumpor med inbyggda vetevärmare.
 • Magen
  Många underskattar hur viktig magen är att ta hand om. Brecht famösa ord “magen först, moralen sen”, klingar sant i våra öron än i dag. Orsaken är att det är i magpartiet som matsmältningen  och njurens renande tar plats. Därför är det extremt viktigt att se till att magen är harmonisk och i balans, vilket är en positiv effekt av att använda en vetekudde. Dock finns det också så kallade vetebälten vars syfte är specifikt för magen.
 • Återhämtning efter träning
  Efter ett träningspass är muskler och leder ansträngda och stela. Genom att lägga en vetekudde på det smärtsamma området kommer du snabbt märka att smärtan snabbt reduceras. På så vis hjälper denna typ av kudde med återhämtning efter träning, vilket också minskar skaderisken framgent.
 • Kan kylas ned på sommaren
  Beroende på vilken vetekudde du köper, finns det i vissa fall möjlighet att kyla ner kudden istället för att värma upp den. Således kan du använda den för att svalka av efter en lång dag i solen.
 • Minska huvudvärk
  Oavsett om du har spänningshuvudvärk eller en molande värk i nacken, hjälper vetekudden reducera huvudvärk.
 • Amning
  För kvinnor som precis fått barn och till stor del ägnar sig åt amning, vilket gör att brösten blir ömma, är vetekudden en räddare i nöden. Lägg kudden på brösten under en halvtimme och du kommer snabbt märka en tydlig skillnad.
 • För barn
  Istället för ett gosedjur kan en vetekudde användas som barnets trygghet under dag och nattetid. Däremot ska du givetvis tänka på att inte värma upp kudden allt för mycket.

Så sköter du om din vetekudde

För att hålla din vetekudde fräsch behöver du sköta om den ordentligt. Av den orsaken har vi nedan listat de viktigaste skötselråden.

 • Tvätta den regelbundet.
 • Återfukta vetet i kudden för att behålla spänstigheten (värm kudden i mikron jämte ett glas vatten).
 • Är det kylning du är ute efter ska du lägga kudden i en platspåse i frysen i minst 40 minuter.
 • Ser du smuts på kudden ska du med omedelbar verkan tvätta den, annars riskerar smutsen bli bränt under uppvärmningen vilket är brandfarligt.
 • Saknar du mikrovågsugn går det alldeles utmärkt att använda ugnen. Värm upp vetekudden i en form i 125 grader och voilá – 15 minuter senare är den redo för användning.

vetekudde ugn vetekudde test vetekudde

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.