HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Snöskor bäst-i-test

Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin
testvinnare
#1 Symbioz Hyperflex snöskor
Bäst-i-test 2024

Snöskor bäst-i-test

Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin
 

1. Symbioz Hyperflex snöskor

Symbioz Hyperflex snöskor
 • Otrolig flexibilitet som anpassar sig efter terrängen för en naturlig och smidig vandring
 • Lättviktskonstruktion som ger enkelhet och lätthet under längre utflykter
 • Justerbar låsning och remmar för en anpassningsbar och säker passform
 • Sound and Shock Absorbing System (SSAS) för minskade vibrationer och ökad komfort
Nackdelar:
 • Något dyra
 

2. Gridarmor Femundsmarka snöskor

Gridarmor Femundsmarka snöskor
 • Lättviktig aluminiumram för bekväm och smidig vandring
 • Fasta stegjärn i slitstarkt järn för pålitligt grepp på branta ytor
 • Smidigt bindningssystem för enkel justering och snabb av- och påtagning
 • Robusta taggar framtill för extra grepp och säkerhet på isiga partier
 

3. Gridarmor Dovrefjell

Gridarmor Dovrefjell
 • Smidigt bindningssystem som enkelt kan stängas och öppnas med en hand
 • Lättviktsram i T6 aluminium för hållbarhet och bekväm vandring
 • Fasta stegjärn för överlägset grepp och stabilitet på snöiga och isiga ytor
 • Ställbart hälstöd för anpassningsbar passform för skostorlek 36-46
Innehåll [ visa ]

Bäst Snöskor → Bäst-i-test (2024) — Utmärkt grepp & stabilitet

Vintern är här och med den kommer ett landskap täckt av gnistrande snö och möjligheten att njuta av fantastiska utomhusaktiviteter. För dem som älskar att utforska vildmarken eller ta sig an utmanande terräng, är snöskor en oumbärlig utrustning som kan göra upplevelsen både säker och njutbar. Men i en värld full av olika alternativ kan det vara överväldigande att välja rätt snöskor som passar dina behov och preferenser, oavsett om det är för herrar, damer, barn eller hundar.

I denna artikel kommer vi att utforska de bästa snöskorna 2024, inklusive traditionella, moderna och specialiserade skor för olika aktiviteter som vandring, jakt och annat.

Bästa snöskorna 2024 — Bäst i test

10/10
EXPERTBETYG

1. Symbioz Hyperflex snöskor

Bästa snöskorna 2024
Symbioz Hyperflex snöskor

Symbioz Hyperflex snöskor intog första plats i vårt bäst-i-test, och det är inte svårt att förstå varför. Dessa snöskor från TSL är inget mindre än en revolution inom vinterutrustning och erbjuder enastående flexibilitet och lätthet för att ge dig optimal rörelsefrihet på ojämn terräng. Låt oss dyka in i deras unika egenskaper och upptäcka varför de är en kraft att räkna med.

En av de mest anmärkningsvärda aspekterna hos Symbioz Hyperflex är dess flexibilitet. Dessa snöskor anpassar sig dynamiskt till terrängen och följer varje rörelse i ditt steg, vilket ger en oslagbar känsla av naturligt och smidigt vandrande. Med förstärkningar i termoplast som stödjer skon uppnås en perfekt balans mellan stabilitet och rörelsefrihet, både framåt och åt sidorna. Det är som att snöskorna smälter samman med dina fötter och skapar en harmonisk symbios mellan dig och underlaget.

Flexibiliteten i bindningen är också enastående. Den flexibla bindningen ger ökad rörelsefrihet och flexibilitet i varje steg du tar. Den anpassar sig smidigt efter fotens naturliga rörelser, vilket minskar belastningen och tröttheten i benen och gör vandringen till en ren njutning. Dessutom möjliggör den justerbara låsningen en snabb och enkel anpassning till din skostorlek, vilket sparar tid och energi när det är dags att ge sig ut på nästa äventyr.

För att ge enastående passform och komfort erbjuder Symbioz Hyperflex flera justeringsmöjligheter. Den justerbara remmen framtill gör det möjligt att dra åt snöskorna ordentligt och säkert runt foten för att undvika glidning eller skav. Dessutom kan sidorna justeras för att passa vilken bredd på skor du än har, vilket gör dessa snöskor mycket anpassningsbara och tillgängliga för i princip alla tänkbara användare. Med hjälp av ankeljusteringen kan du finjustera passformen och säkerställa stabilitet och stöd för vristen.

För att göra din vandring ännu bekvämare har Symbioz Hyperflex utrustats med Sound and Shock Absorbing System (SSAS). Detta innovativa system minskar störningar och vibrationer som kan uppstå när du går på hårdare ytor, vilket ger en mjukare och mer dämpad känsla för fötterna. Dessutom kan du lyfta upp hälen med hjälp av din stav för att ge extra avlastning och underlätta i brantare terräng.

En av de otroliga fördelarna med Symbioz Hyperflex är det ställbara hälstödet. Detta gör att du kan anpassa snöskorna efter dina specifika behov och preferenser, vilket ger en skräddarsydd och perfekt passform för ökad komfort och stabilitet under vandringen - en funktion som inte får underskattas i sammanhanget.

I ärlighetens namn finns det dock en aspekt som vissa användare kan uppleva som mindre fördelaktiga: Den fantastiska flexibiliteten hos Symbioz Hyperflex kan vara ovant för dem som är vana vid mer traditionella och styvare snöskor. För vissa kan det ta lite tid att anpassa sig till denna nya känsla och rörelsemönster.

Med det sagt är Symbioz Hyperflex snöskor enastående och banbrytande. Deras otroliga flexibilitet, lättvikt och anpassningsbarhet ger en överlägsen vandringserfarenhet på ojämn terräng. Medan det kan finnas en inlärningskurva och vissa föredrar en styvare konstruktion, trumfas dessa faktorer av fördelarna och gör att Symbioz Hyperflex hamnar på en välförtjänt förstaplats i vårt bäst-i-test. Ge dig ut på dina snöiga äventyr och låt dessa snöskor vara din pålitliga partner för obegränsad rörelsefrihet.

Fördelar:

 • Otrolig flexibilitet som anpassar sig efter terrängen för en naturlig och smidig vandring
 • Lättviktskonstruktion som ger enkelhet och lätthet under längre utflykter
 • Justerbar låsning och remmar för en anpassningsbar och säker passform
 • Sound and Shock Absorbing System (SSAS) för minskade vibrationer och ökad komfort

Nackdelar:

 • Något dyra


9/10
EXPERTBETYG

2. Gridarmor Femundsmarka snöskor

Stegjärn i slitstarkt järn och robusta taggar framtill
Gridarmor Femundsmarka snöskor

Dessa snöskor är utformade för dem som föredrar lätt packning och vandring i grundare snö. Låt oss utforska deras unika egenskaper och se varför de är en pålitlig partner för dina vinteräventyr.

Först och främst vill vi lyfta fram den lättviktiga aluminiumramen som kännetecknar Femundsmarka. Denna ram erbjuder enastående hållbarhet samtidigt som den håller vikten till ett minimum, vilket gör vandringen mer bekväm och mindre ansträngande. Med dessa snöskor på fötterna kan du njuta av smidiga och lätta steg samtidigt som du har tillräckligt med stöd för att tackla terrängens utmaningar.

Femundsmarka levererar också pålitligt grepp och stabilitet genom sina fasta stegjärn i slitstarkt järn. Dessa stegjärn är speciellt utformade för att erbjuda utmärkt grepp på branta och ojämna ytor, vilket ger dig förtroendet att ta dig an varierande terräng. De robusta taggarna framtill på snöskorna förstärker greppet ytterligare och ger extra säkerhet på isiga partier - något som adderar en rejäl portion trygghet.

Det smidiga bindningssystemet är en annan imponerande egenskap hos Femundsmarka. Det kan enkelt öppnas och stängas med bara en hand, vilket gör det enkelt att justera snöskorna efter behov. Dessutom kan du med det justerbara spännet över hälen anpassa passformen för att passa skostorlekarna 36-46, vilket ger en skräddarsydd och bekväm upplevelse.

Det är dock värt att nämna att det inte finns möjlighet till ställbart hälstöd på dessa snöskor. För vissa användare kan detta vara en begränsning när det gäller att få en optimal passform och komfort. Det är viktigt att överväga denna aspekt beroende på dina egna preferenser och vandringsstil.

Låt oss nu titta närmare på de tekniska specifikationerna för Femundsmarka Snowshoe. Med en längd på 56 cm och en bredd på 20 cm erbjuder dessa snöskor en perfekt balans mellan manövrerbarhet och stabilitet, vilket gör dem lämpliga för grundare snö. Aluminiumramen är konstruerad för att hålla och tål en rekommenderad maxvikt på upp till 100 kg. Dessa skor är också lättviktiga med en vikt på endast 1,2 kg per par, vilket gör dem idealiska för längre vandringar med lätt packning.

Därmed är Gridarmor Femundsmarka snöskor en pålitlig och mångsidig vandringskamrat. Deras lättviktiga aluminiumram, fasta stegjärn och smidiga bindningssystem ger en kompromisslös kombination av prestanda och bekvämlighet. Medan avsaknaden av ställbart hälstöd kan vara en faktor att överväga för vissa användare, överskuggas fördelarna tydligt och gör Femundsmarka till ett starkt val för dem som söker lätta och mångsidiga snöskor för grundare snö.

Fördelar:

 • Lättviktig aluminiumram för bekväm och smidig vandring
 • Fasta stegjärn i slitstarkt järn för pålitligt grepp på branta ytor
 • Smidigt bindningssystem för enkel justering och snabb av- och påtagning
 • Robusta taggar framtill för extra grepp och säkerhet på isiga partier

Nackdelar:8/10
EXPERTBETYG

3. Gridarmor Dovrefjell

Passar skostorlek 36-46
Gridarmor Dovrefjell

Gridarmor Dovrefjell snöskor intog en hedrande tredjeplats i vårt bäst-i-test. Med en oslagbar kombination av design, funktionalitet och prestanda, är dessa skor redo att ta dig med på spännande äventyr i vinterlandskapet. Låt oss dyka djupare in i deras egenskaper och se varför de sticker ut.

En av de första sakerna som fångardevår uppmärksamhet är det smidiga bindningssystemet på Dovrefjell. Utformat med användarvänlighet i åtanke, erbjuder det enkla öppnings- och stängningsfunktionen enkelhet och bekvämlighet. Du kan enkelt justera snöskorna med bara en hand, vilket sparar tid och energi när du ska ge dig ut på äventyret.

Dovrefjell imponerar också med sin lättviktsram i T6 aluminium, vilket ger enastående hållbarhet utan att kompromissa med vikten. Denna robusta ram säkerställer att snöskorna klarar av olika terränger och tål påfrestningar under längre vandringar. Dessutom ger det fasta stegjärnet extra grepp och stabilitet på snöiga och isiga ytor, vilket ger dig möjlighet att utforska även de mest utmanande områdena.

När det gäller komfort och passform, levererar Dovrefjell på bästa möjliga sätt. De vadderade remmarna, tillverkade av högkvalitativt polyetenmaterial, ger en mjuk och behaglig känsla på foten. Detta minimerar risken för skav och obehag, även under långa vinterutflykter. Dessutom erbjuder de ställbara hälstöden en anpassningsbar passform för skostorlekar från 36 till 46, vilket gör dessa snöskor mångsidiga och tillgängliga för en bred publik.

Låt oss också ta en titt på de tekniska specifikationerna för Dovrefjell Snowshoe. Med en längd på 64 cm och en bredd på 20 cm ger dessa snöskor en perfekt balans mellan manövrerbarhet och stabilitet. Ramen, tillverkad av högkvalitativ aluminium, är konstruerad för att hålla och tål en rekommenderad maxvikt på upp till 95 kg. Det ställbara hälstödet ger som sagt ytterligare anpassningsmöjligheter för att säkerställa en bekväm och säker upplevelse.

Sammanfattningsvis är Gridarmor Dovrefjell ett par utmärkta snöskor som erbjuder enastående prestanda och pålitlighet. Deras smidiga bindningssystem, lättviktsram i aluminium, fasta stegjärn och ställbara hälstöd gör dem till ett utmärkt val för äventyrslystna själar som vill utforska snöiga landskap.

Fördelar:

 • Smidigt bindningssystem som enkelt kan stängas och öppnas med en hand
 • Lättviktsram i T6 aluminium för hållbarhet och bekväm vandring
 • Fasta stegjärn för överlägset grepp och stabilitet på snöiga och isiga ytor
 • Ställbart hälstöd för anpassningsbar passform för skostorlek 36-46

Nackdelar:Innan du köper snöskor — Tänk på dessa 5 faktorer

Att välja rätt snöskor är avgörande för att få en optimal och säker upplevelse under vinteraktiviteter. Med så många alternativ tillgängliga på marknaden kan det dock vara överväldigande att ta beslutet. För att hjälpa dig i processen har vi sammanställt en omfattande köpguide med flera viktiga faktorer som du bör överväga innan du köper. Låt oss dyka in i varje faktor och ge dig all information du behöver för att fatta ett välinformerat beslut.

1. Terräng och aktivitet — Rätt skor för dina äventyr

När det gäller att välja rätt snöskor är terräng och aktivitet en avgörande faktor att överväga. Varje äventyr i snön har sina unika utmaningar och krav, och det är viktigt att välja skor som är anpassade för den specifika terrängen och aktiviteten du planerar att ge dig ut på. Låt oss utforska olika typer av terräng så du kan välja för just ditt scenario.

 • Platta eller lätt sluttande områden: Om du planerar att utforska platta eller lätt sluttande områden, är snöskor med flexibilitet och lätthet i konstruktionen att föredra. Dessa är vanligtvis utrustade med en mjukare och flexibel bindning och har en mer ledig passform. De är perfekta för promenader på snöiga marker, enkel vandring på sluttningar eller längre utflykter på relativt plan terräng. Du kommer att uppskatta den smidiga rörelsen och lättheten i varje steg med dessa typer av skor.
 • Branta backar och utmanande terräng: För äventyr där branta backar och teknisk terräng är involverade, är stabilitet och grepp av yttersta vikt. Snöskor med en robust konstruktion och tillräckligt med stöd är vad du behöver. Dessa har oftast en styvare bindning och en struktur som ger överlägset grepp och stabilitet på svårare ytor. De är inte sällan utrustade med fasta stegjärn och kraftfulla taggar för att klara av isiga sluttningar och branta bergssidor.

Oavsett vilken typ av terräng och aktivitet du planerar för, se till att välja snöskor som matchar dina behov och krav. Ta hänsyn till faktorer som grepp, stabilitet, lätthet och flexibilitet när du gör ditt val. Glöm inte att vädret och förhållandena kan påverka terrängen och kraven på dina skor, så var alltid medveten om de aktuella förhållandena innan du ger dig ut.

2. Storlek och passform

När det kommer till snöskor är rätt storlek och passform avgörande för att få en bekväm och säker upplevelse. Att välja skor som passar dina fötter korrekt kommer inte bara att öka komforten under vandringen, utan även förbättra stabiliteten och greppet på snö och is. Här är några viktiga punkter att tänka på när det gäller storlek och passform.

 • Storleksguiden från tillverkaren: Varje tillverkare av snöskor har sin egen storleksguide, och det är viktigt att ta hänsyn till denna. Ta en titt på tillverkarens rekommendationer och storlekstabell för att få en uppfattning om vilken storlek som passar dig bäst. Var medveten om att storlekar kan variera mellan olika märken, så se till att läsa och följa den specifika guiden för de skor du är intresserad av.
 • Mätning av fotens längd: En av de mest tillförlitliga metoderna för att välja rätt storlek på snöskor är att själv mäta längden på din fot. Ta ett måttband eller linjal och mät avståndet från hälen till den längsta tån. Detta ger dig en bra indikation på vilken storlek du bör söka efter. Kom ihåg att mäta båda fötterna eftersom de kan vara något olika i storlek. Välj den större foten som referens om så är fallet.
 • Passform och prova på: En storlekstabell kan ge dig en uppskattning, men det är alltid bäst att prova på snöskorna innan du köper dem. Var noga med att prova dem med de strumpor, innersulor eller iläggssulor du vanligtvis kommer att använda under vandringen. Gå runt i dem för att känna hur de passar och om de ger tillräckligt med utrymme för dina tår att röra sig bekvämt. Kom ihåg att du inte ska känna något obekvämt tryck eller friktion.

Genom att ta hänsyn till tillverkarens storleksguide, mäta din fot och prova på snöskorna, kan du hitta den perfekta storleken och passformen för dina snöskor. Nedan är en tabell som ger en översikt över vanliga storlekar och deras motsvarande fotlängd för att hjälpa dig i din sökning:

Storlek (EU) Fotlängd (cm)
36 22.9 – 23.5
37 23.6 – 24.2
38 24.3 – 24.9
39 25.0 – 25.6
40 25.7 – 26.3
41 26.4 – 27.0
42 27.1 – 27.7
43 27.8 – 28.4
44 28.5 – 29.1
45 29.2 – 29.8
46 29.9 – 30.5
47 30.6 – 31.2

Kom ihåg att detta är en generell tabell och att storlekarna kan variera beroende på tillverkaren. Använd den som en referenspunkt och se till att följa tillverkarens specifika storleksguide för att få en exakt passform för dina behov.

3. Bindningssystem — Säkerhet och enkel justering för dina snöskor

Bindningssystemet är det som håller snöskorna på plats på dina skor eller kängor och spelar därför en avgörande roll för stabilitet och komfort under vandringen. Här är några aspekter att överväga när det gäller bindningssystem.

 • Typ av bindningssystem: Det finns olika typer av bindningssystem att välja mellan, och valet beror ofta på personliga preferenser och komfort. Några vanliga typer inkluderar remmar, spännen och snörlås. Remsystemet är enkelt och använder justerbara remmar för att fästa snöskorna på dina skor. Det är en pålitlig och populär lösning som ger säkerhet och enkel justering. Spännena är snabbare och enklare att hantera, vilket kan vara fördelaktigt om du behöver ta av och på skorna ofta.
 • Justerbarhet och passform:  Ett bra bindningssystem bör vara enkelt att justera för att ge en optimal passform och säkerhet. Det är viktigt att kunna anpassa snöskorna efter din fot och skotyp för att undvika glidning eller obekväma tryckpunkter. Se till att bindningssystemet har tillräckligt med justeringsmöjligheter för att passa olika storlekar och typer av skor. Många bindningssystem erbjuder justerbara spännen eller remmar som kan anpassas för att ge en skräddarsydd passform och säkerhetsnivå.
 • Enkelhet och hanterbarhet med handskar på: När du använder snöskor i vintermiljö kan det vara utmanande att hantera bindningssystemet med handskar på. Det är därför viktigt att överväga hur snabbt och lätt bindningssystemet kan justeras och hanteras. Snöskor med enkla och intuitiva justeringsmekanismer är fördelaktiga för att snabbt kunna ta på och av skorna. Vissa bindningssystem har speciella funktioner som gör dem enkla att hantera även med handskar på, såsom stora spännen eller vridbara knappar.

4. Material och konstruktion

När du köper snöskor är materialvalet och konstruktionen givetvis avgörande faktorer att beakta. Dessa faktorer påverkar inte bara skornas hållbarhet och prestanda, utan också din komfort och säkerhet under vinteraktiviteter.

 • Rammaterial: En av de viktigaste komponenterna i snöskornas konstruktion är ramen. Aluminiumramar erbjuder en perfekt balans mellan lättviktighet och hållbarhet. De är starka nog att hantera trycket och belastningen från snön samtidigt som de är tillräckligt lätta för att inte tynga ner dina fötter under vandringen. Aluminiumramar är också korrosionsbeständiga och kan motstå de extrema förhållandena som snö och is kan presentera.
 • Bindningsmaterial: Bindningssystemet på snöskorna är vanligtvis tillverkat av polyeten, ett flexibelt och hållbart material. Polyetenbindningar är bekväma att bära och kan ge en bra passform för olika skor eller kängor. Dessa bindningar är också tåliga mot kyla och fuktighet, vilket är avgörande egenskaper i vintermiljön. Se till att bindningarna är starka och att justeringsmekanismerna är tillförlitliga för att säkerställa att de sitter ordentligt på plats.

5. Grepp och stabilitet

När du ger dig ut i snön är grepp och stabilitet avgörande för att hålla dig säker och undvika fall och halka. Att ha rätt greppande ytor på dina snöskor och att kunna upprätthålla stabilitet på olika terränger kommer att förbättra din upplevelse och ge dig självförtroende under vandringen. Här är några viktiga aspekter att tänka på när det gäller grepp och stabilitet:

 • Greppande ytor: Kontrollera att snöskorna har tillräckligt med greppande ytor för att hålla dig stabil på snö och is. Detta uppnås vanligtvis genom stegjärn eller taggar på undersidan av snöskorna. Utformningen och fördelningen av stegjärnen eller taggarna kan variera mellan olika modeller och märken. Vissa har mer aggressiva taggar för att ge maximalt grepp, medan andra har en mer balanserad design för att klara olika terränger. Se även till att stegjärnen är ordentligt fästa och att de har tillräckligt med taggar för att ge optimalt grepp på snön och förhindra halka.
 • Justerbart hälstöd: För att ytterligare förbättra stabiliteten kan du överväga snöskor med justerbart hälstöd. Detta är särskilt användbart när du går uppför eller nedför backar. Det justerbara hälstödet hjälper till att hålla hälen på plats och förhindrar att skorna glider bakåt när du går i brant terräng. Det ger dig en bättre balans och minskar risken för att du ska tappa fotfästet.

snöskor bäst i test

Vanliga frågor och svar om snöskor

Vilka är fördelarna med att använda snöskor?

Snöskor ger dig möjlighet att vandra eller ta dig fram i snötäckt terräng utan att sjunka ner i snön. De ger extra stabilitet och grepp på hala ytor, vilket gör det lättare och säkrare att röra sig i snön.

Vilken storlek av snöskor ska jag välja?

Det bästa sättet att välja storlek är att följa tillverkarens storlekstabell och mäta din fot noggrant. Se till att ha på dig de strumpor eller innersulor du kommer att använda med snöskorna och prova på dem för att säkerställa en bra passform.

Vad är skillnaden mellan olika typer av bindningssystem?

Det finns olika typer av bindningssystem, inklusive remmar, spännen och snörlås. Remsystemet är enkelt och justerbart med remmar, medan spännen ger snabbare och enklare justering. Snörlås ger en mer anpassad passform, men kan vara mer tidskrävande att hantera.

Hur länge håller snöskor?

Livslängden beror på flera faktorer, inklusive användningsfrekvens, terräng och vård. Generellt sett kan snöskor av hög kvalitet hålla i flera år med ordentligt underhåll och vård, medan billigare alternativ kan slitas ut snabbare.

Vilken typ av terräng är bäst för snöskor?

Snöskor är idealiska för användning på snötäckt terräng, inklusive flacka snöfält, sluttningar och bergslandskap. De ger dig möjlighet att vandra eller ta dig fram på platser där det annars skulle vara svårt eller omöjligt att gå.


Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.