HANDLA SMART. KÖP TESTVINNARE.
Vi utser tre testvinnare i varje produktsegment. Handla smart.
OM OSSKONTAKTBLOGG
 

Yoghurtbägare bäst-i-test

Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin
testvinnare
#1 Joycup yoghurtbägare
Bäst-i-test 2024

Yoghurtbägare bäst-i-test

Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin
 

1. Joycup yoghurtbägare

Joycup yoghurtbägare
 • Rymmer 25 cl
 • Tudelad med bägare för yoghurt och lock för t.ex. granola
 • Tillverkad i plast (BPA-fri)
 • Tål maskindisk
 • Höjd: 18,3 cm
 

2. KitchPro Yogurtmugg

KitchPro Yogurtmugg
 • Greppvänlig yoghurtbägare med müslibehållare och sked
 • Tillverkad i BPA-fri plast
 • Höjd: 16 cm
 • Bägaren rymmer 3 dl, locket rymmer 1 dl
 • Sked medföljer (13 cm lång)
Nackdelar:
 • Tål ej maskindisk
 

3. DAY Yoghurtbägare med sked

DAY Yoghurtbägare med sked
 • Bägare med sked och lock
 • Välj mellan 3 olika färger
 • Rymmer 35 cl
 • BPA-fri
Nackdelar:
 • Saknar skedhållare på sidan
Innehåll [ visa ]

Yoghurtbägare → Bäst-i-test (2024)

Att köpa en kvalitativ yoghurtbägare är grundläggande om du vill att den ska vara tät och hålla länge. Dessutom är det viktigt ur ett hygieniskt perspektiv så att inga bakterier letar sig in i yoghurten och förstör ditt mellanmål.

Den här artikeln ger dig en djupgående jämförelse av de bästa yoghurtmuggarna på marknaden baserat på faktorer som antalet behållare, material, storlek, lock, sked, hygien, kostnad med mera. Du kommer även lära dig om för- och nackdelar med varje mugg så du kan göra ett så bra val som möjligt. Låt oss börja!

yoghurtbägare bäst i test

Köpguide för yoghurtbägare – Faktorer att tänka på innan köp

Innan du köper så bör du känna till att många billiga muggar har en list som inte sitter så tight, vilket gör att yoghurten lätt rinner ur – men det är det inte många som känner till eftersom de flesta köpguider undviker att nämna nackdelar som denna. Därför kommer du i vår köpguide få rak och ärlig information om alla faktorer som vi på redaktionen anser vara viktigast efter vårt två veckor långa test.

 • Kvalitet: Listen på billiga muggar är inte tät nog
 • Volym: Muggen bör rymma minst 3,5 dl
 • Lock med behållare för müsli, flingor, frukt eller nötter
 • Skedhållare vid sidan av: både praktiskt och miljömedvetet
 • Rengöring: Den ska helst tåla maskindisk
 • Material: Bägare i glas eller plast

Kvalitet: Listen på billiga muggar är inte tät nog

När du väljer en yoghurtbägare är det som sagt viktigt att tänka på kvaliteten. Billiga muggar brukar inte vara tillräckligt täta och kan släppa igenom bakterier skrämmande enkelt. Så det är viktigt att investera i en bägare med god kvalitet, och inget skräp för 29 kronor.

Men det är inte bara bakterier du behöver oroa dig för. En list som inte är tät kan också göra att innehållet läcker ur. Låt oss säga att du slängt med bägaren i din träningsväska där den ligger och skvimpar, och listen inte är tät, då kan yoghurten rinna ut och förstöra väskan och du går miste om mellanmålet.

Det är därför viktigt att investera i en yoghurtbägare med hög kvalitet, så du kan vara säker på att din yoghurt stannar där den hör hemma – inne i muggen; och att bakterierna håller sig borta!

Volym: Muggen bör rymma minst 3,5 dl

När det gäller volymen är det viktigt att veta att den rymmer tillräckligt med yoghurt för din frukost/mellanmål eller lunch. En yoghurtbägare bör ha en kapacitet på minst 3,5 dl, för du får i dig tillräckligt med näring för att kickstarta dagen på bästa sätt. Det finns inget mer irriterande än de små muggarna som säljs numera för att locka konsumenter att köpa billigare varianter – vad hjälper det om man ändå inte blir mätt?

Tips: Den ska rymma minst 3,5 dl.

Lock med behållare för müsli, flingor, frukt eller nötter

De bästa yoghurtmuggarna har alltid ett lock ovanpå med en separat behållare för t.ex. müsli, flingor, frukt, granola eller nötter.

Denna behållare är ett smart och praktiskt tillägg som gör allt enklare och mer organiserat. Du kan förbereda muggen på morgonen innan du springer iväg till jobbet genom att fylla bägaren, sätta på locket, och glida iväg. När du är redo att äta kan du enkelt strössla över innehållet i din yoghurt och njuta av en smakrik, knaprig yoghurt.

Fördelen är att du slipper ta med dig en separat påse med t.ex. nötter i, utan har istället allt samlat på ett och samma ställe. Det enda du måste kontrollera är att behållaren inte är för liten.

yoghurtmugg test

Skedhållare vid sidan av: både praktiskt och miljömedvetet

En skedhållare vid sidan av yoghurtbägaren är en smart detalj som gör det lättare att äta din yoghurt på språng. Att behöva ta med en egen metallsked ska inte behövas, så en dedikerad plats för skeden vid sidan av muggen är väldigt praktiskt.

Dessutom är det bra för miljön eftersom du inte behöver använda engångsskedar i plast varje gång, som du ändå måste slänga efter varje användning.

Därför bör du dels köpa en mugg med sked, dels säkerställa att den går att fästa vid sidan av muggen så du inte blir av med den så lätt.

Rengöring: Den ska helst tåla maskindisk

Rengöring är en viktig faktor att tänka på när du väljer en yoghurtbägare. Speciellt om du ämnar använda den flera gånger per vecka.

En mugg som tål att tvättas i diskmaskin är den ultimata lösningen, eftersom det gör rengöringen enkel, bekväm och framförallt tidseffektiv. Du slipper att tvätta den för hand varje dag, så du har mer tid för annat.

Obs: Det finns flera varianter som inte tål maskindisk, så glöm inte att att dubbelkolla produktbeskrivningen.

Material: Bägare i glas eller plast

Du har två huvudsakliga val av material: glas eller plast. Glas är miljövänligt, men kan vara känsligt för stötar och sprickor. Plast är lättare och mer tåligt, men över tid så tenderar plasten att släppa från insidan och efter ännu längre tid så är det inte ovanligt att yoghurten har en underton av plastsmak.

Glas är även dyrare än modellerna i plast. Så här gäller det att du väger stöttålighet mot kvalitet och hygien. Vi rekommenderar att om du väljer en bägare i plast så bör du köpa en ny ungefär var tredje månad – då behöver du inte vara orolig för att plastsmak.

Obs: Viss plast innehåller skadliga kemikalier. Vårt tips är därför att du väljer en BPA-fri bägare.

Fördelar med yoghurtmuggar

 • Bättre hälsa: Du har full kontroll över innehållet än om du köpt yoghurten i butik. Istället kan du göra yoghurt hemma, förslagsvis med en yoghurtmaskin, och välja råvaror med hög kvalitet och minimera tillsatser som socker och konserveringsmedel.
 • Billigare: Du slipper köpa dyra yoghurtar på ICA eller Coop, och kan helt enkelt köpa grekisk yoghurt eller göra din egen och således komma billigare undan.
 • Miljövänlig: Genom att undvika engångsförpackningar från butiken och istället använda en egen yoghurtbägare, bidrar du till mindre avfall och en mer hållbar livsstil.
 • Yoghurtbägare med lock är väldigt praktiskt: De som har ett lock med en behållare för tillbehör som müsli, frukt eller nötter är extremt praktiskt. På så vis kan du skapa många olika smaker eller varför inte använda bär den enda dagen, och granola den andra?
 • Praktisk sked vid sidan av: Att tappa bort skedar är numera ett minne blott eftersom skeden har en dedikerad hållare vid sidan av muggen.

Nackdelar med yoghurtmuggar

 • Muggarna i glas är stötkänsliga: Bägare i glas är känsliga för stötar, och sprickor kan uppstå så du i värsta fall får glas i halsen och magsäcken, så det är viktigt att vara försiktig när du bär dem och alltid kontrollera att glaset är helt innan du äter.

bästa yoghurtbägaren

Vanliga frågor och svar

Är yoghurtbägare lämpliga för resor?

Ja, förutsatt att du väljer en vars lock är tätt förslutet. De billiga modellerna tenderar att ha en list som inte är fäst tillräckligt tight.

Är muggarna med lock och sked dyrare än de utan?

Tyvärr så är det så. De är ofta mellan 50-100 kronor dyrare eftersom de är betydligt mer praktiska.

Kan man använda yoghurtmugg för annat än yoghurt?

Ja, många använder dem för exempelvis smoothie. Endast fantasin sätter gränser.

Är de säkra att använda i mikrovågsugn?

Nej, du får inte värma dem i mikrovågsugnen. De flesta tål endast en värme upp till 55 grader.

Är de lätta att rengöra?

De flesta är lätta att rengöra, särskilt om de tål maskindisk. Annars måste du handdiska dem vilket såklart är mer tidskrävande.

Sammanfattning

Yoghurtbägare är en praktisk och smidig lösning för att ta med sig yoghurt till jobbet, träningen eller skicka med till barnens skolutflykt.

När du väljer en bägare är det viktigt att tänka på kvaliteten då billiga muggar tenderar att inte vara tillräckligt täta och kan därför släppa igenom lukt och bakterier. Du bör också välja en mugg med en volym på minst 3,5 dl och med ett lock med en separat behållare för tillbehör som müsli, frukt eller nötter.

En skedhållare vid sidan av muggen gör det enkelt att hålla koll på skeden så du inte slarvar bort den, medan en mugg som tål att tvättas i maskin underlättar rengöringen markant. Du kan välja mellan material som exempelvis glas eller plast, varav glas är miljövänligt men stötkänsligt, och plast billigt och tåligt men kan innehålla skadliga kemikalier såvida det inte är BPA-fri plast.

Läs hela köpguiden ovan samt för- och nackdelarna så du vet vad som är bra och mindre bra innan du bestämmer dig för att köpa eller ej.


Skriven av Erik Ahlin
Skriven av Erik Ahlin

Hur vi utförde detta test

Samtliga produkter som vi rekommenderar i detta test har vi testat på egen hand. I de flesta fall får vi produkter tillskickade oss på vår begäran, och i somliga fall köper vi produkterna själva. Därefter testar vi dem en längre tid för att se om de är bra nog utifrån vår subjektiva bedömning, varpå de placeras på topplistan högst upp på den här sidan. 

Således ska du vara medveten om att våra rekommendationer är högst subjektiva, och inte rangordnade efter vad andra aktörer tycker om dem. 

Vidare, den ackompanjerade köpguiden vars syfte är att lära dig allt du behöver veta om denna produkt, så du kan ta mer genomtänkta beslut, är skriven av oss själva baserat på all kunskap vi tillskansat oss under den ovan åsyftade testperioden. Därmed måste du källhänvisa denna webbplatsadress ifall du vill citera något.

Har du frågor eller funderingar beträffande detta test får du mer än gärna kontakta oss.